Oglasio se El Bagdadi, poziva pristalice na nastavak borbe?

Izvor: RTS, 23.Avg.2018, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasio se El Bagdadi, poziva pristalice na nastavak borbe?

Vođa terorističke Islamske države, Abu Bakr el Bagdadi, oglasio se danas prvi put za gotovo godinu dana, audio porukom u kojoj je pozvao pristalice da nastave da se bore uprkos porazima.
Snimak, na kojem je, kako se tvrdi, glas Bagdadija, objavila je medijska grupa ID - El Furkan.

Na snimku koji traje 55 minuta, Bagdadi čestita "udarnim lavovima" koji su izveli nedavne napade u Kanadi i Evropi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i poziva sledbenike da u napadima koriste bombe, noževe ili automobile, prenosi Rojters.
On je čestitao muslimanski praznik Eid el-Adha koji se proslavlja ove sedmice, što sugeriše da je poruka snimljena nedavno.
"Vojnici Kalifata...verujte u obećanje Boga i njegovu pobedu...jer nakon nedaća dolazi olakšanje i izlaz", rekao je on, obraćajući se sledbenicima širom Sirije.
Rojters navodi da nije bilo moguće utvrditi da li je glas na snimku zaista Bagdadijev.
ID, koja je do prošle godine kontrolisala velike delove Sirije i Iraka, proterana je u pustinjske oblasti nakon niza poraza koje su joj nanele međunarodne koalicije u te dve zemlje, podseća Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"ČESTITAM LAVOVIMA KOJI SU NAPALI EVROPU" Vođa Islamske države oglasio se nakon godinu dana

Izvor: Blic, 23.Avg.2018

Vođa terorističke Islamske države, Abu Bakr al Bagdadi, oglasio se danas prvi put za gotovo godinu dana, audio porukom u kojoj je pozvao pristalice da nastave da se bore uprkos porazima.

Nastavak na Blic...

Oglasio se al Bagdadi, poziva pristalice na nastavak borbe?

Izvor: Vesti-online.com, 23.Avg.2018

Vođa terorističke Islamske države, Abu Bakr al Bagdadi, oglasio se prvi put za gotovo godinu dana, audio porukom u kojoj je pozvao pristalice da nastave da se bore uprkos porazima...Snimak, na kojem je, kako se tvrdi, glas Bagdadija, objavila je sinoć medijska grupa ID - Al Furkan...Na snimku koji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.