Oglas podrške Dinama HDZ-u izazvao stranačke varnice

Izvor: Blic, 12.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglas podrške "Dinama" HDZ-u izazvao stranačke varnice

Plaćeni oglas u novinama, kojim danas fudbaleri i uprava "Dinama" daju podršku HDZ-u pred izbore koji će biti održani 25. novembra, izazvao je novo varničenje između vladajuće i najjače opozicione Socijaldemokratske partije (SDP).

Potpredsednica SDP Željka Antunović izjavila je da je oglas, bez obzira da li ga je platio HDZ ili "Dinamo", to učinio novcem koji je uzet penzionerima, nezaposlenima i radnicima, a da u toj igri učestvuju i funkcioneri klubova, Hrvatskog nogometnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora.

HDZ je oprostio poreski dug profesionalnim klubovima i klupskim menadžerima, pa je i u redu da se zahvaljuju HDZ-u i poklanjaju mu podršku na izborima, rekla je Antunovićeva.

Direktor izborne kampanje HDZ-a Ratko Maček izjavio je da ta stranka ni na koji način nije uticala na objavljivanje oglasa "HDZ u srcu", kojim je fudbalski klub "Dinamo" podržao kampanju te stranke.

Oglas, koji su danas objavile dnevne novine, potpisali su predsednik kluba Mirko Barišić, izvršni zamenik predsednika Zdravko Mamić, treneri Branko Ivanković i Rajko Magić i "Dinamova" prva ekipa.

U oglasu zagrebački fudbalski klub zahvaljuje premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u za, kako navode, sve što su učinili za hrvatski sport i sam klub i poziva ljubitelje sporta i svoje navijače da glasuju za HDZ. U ovoj kampanji HDZ ima veliku podršku vrhunskih sportista i muzičara, od kojih su se mnogi učlanili u stranku relativno skoro. I na Hrvatskoj televiziji "vrti" se predizborni spot, u kome podršku HDZ-u, pored ostalih, daju proslavljeni teniser Goran Ivanišević, neki poznati fudbaleri i vaterpolisti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.