Izvor: Danas, 14.Sep.2010, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odraz strahova zbog naoružavanja Bliskog istoka

Sjedinjene Države će prodati letelice od 60 milijardi dolara Saudijskoj Arabiji, što je deo ogromnog sporazuma koji će, prema ocenama analitičara, produbiti zabrinutost u vezi s trkom u naoružanju na Bliskom istoku. U okviru do sada najveće prodaje oružja SAD ovog tipa, Rijad je pristao da potroši 30 milijardi dolara na borbene letelice i helikoptere, dok datum isplate ostatka nije određen. Dve zemlje takođe razmatraju da poboljšaju kvalitet opreme mornarice u vrednosti od 30 milijardi dolara, ali datum sklapanja tog sporazuma još nije poznat.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Dobar dan, oružje

Izvor: RTS, 15.Sep.2010, 08:57

U toku su razgovori SAD i Saudijske Arabije oko prodaje vojnih letelica vrednih 60 milijardi dolara. Ukoliko bude uspešno okončan, ovaj posao će biti naunosniji američki izvozni poduhvat, bar kad je reč o oružju. Amerikanci naoružavaju Saudijce kako bi uplašili Iran, smatraju analitičari. ..Obamina...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.