Sud BiH obustavio postupak izručenja Mamića Hrvatskoj

Izvor: N1 televizija, 15.Jun.2018, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud BiH obustavio postupak izručenja Mamića Hrvatskoj

Sud Bosne i Hercegovine odlučio je da obustavi postupak izručenja bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića Hrvatskoj, u kojoj je nepravosnažno osuđen na 6,5 godina zatvora.

Ovu informaciju novinarima je potvrdio Mamićev advokat Ivica Rajić.

Mamić je posle ročišta u Sudu BiH novinarima rekao da "promišlja zašto mu se sve to dešava", jer, kako je naveo, hrvatsko državno tužilaštvo tvrdi da je fudbalski klub Dinamo oštećen, a Dinamo tvrdi da nije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
"Jednostavno se pitam koji sam to deo ja i kojeg projekta. Sve što se može prekršiti u jednoj državi, prekršio je Zdravko Mamić", kazao je on, dodavši da je državno tužilaštvo Hrvatske u njegovom slučaju "prekršilo sve moguće zakone".

Mamić je naveo da iz Sarajeva putuje u Međugorje, a pozvao je novinare da pozovu hrvatskog ministra pravde i da ga pitaju da li zamenik šefa USKOK-a Sven Mišković ima položen pravosudni ispit.

"On je neovlašćeni tužilac. Ako Dinamo kaže - mi nismo oštećeni, mi smo ponosni na rad uprave i gospodina Mamića, privatna pravna osoba kaže da ne traži oštećenje. Ja sam deo nekog projekta koji niko od nas, pa ni ja, ne možemo dokučiti", ocenio je on.

Pred Sudom BiH danas je održano ročište na kojem je Mamićeva odbrana izjavila da on ne želi da bude izručen Hrvatskoj, pošto ima državljanstvo BiH.

Ročištu je prisustvovao i Zoran Mamić, brat Zdravka Mamić i fudbalski trener.

Mamić je u Hrvatskoj nepravosnažno osuđen da je za 15,5 miliona oštetio fudbalski klub Dinamo, a državu za više miliona zbog utaje poreza.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) juče su u Međugorju priveli Mamića.  

On je u Hrvatskoj osuđen na 6,5 godina zatvora zbog pronevere novca FK Dinamo i zbog utaje poreza.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud BiH obustavio postupak izručenja Mamića Hrvatskoj

Izvor: Beta, 15.Jun.2018

Sud Bosne i Hercegovine odlučio je danas da obustavi postupak izručenja bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića Hrvatskoj, u kojoj je nepravosnažno osudjen na 6,5 godina zatvora.Ovu informaciju novinarima je potvrdio Mamićev advokat Ivica Rajić.Mamić je posle ročišta u Sudu BiH novinarima rekao...

Nastavak na Beta...

Mamić neće biti izručen Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2018

Sud Bosne i Hercegovine odlučio je da bivši funkcioner Dinama Zdravko Mamić neće biti izručen hrvatskim vlastima, potvrdio je njegov advokat Zdravko Rajić...On je objasnio da se proces izručenja Hrvatskoj obustavlja zbog činjenice da je Mamić državljanin Bosne i Hercegovine, preneo je Klix.ba..."Sud...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.