Odbor Senata SAD prihvatio zaključke službi da se Rusija mešala u američke izbore

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2018, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor Senata SAD prihvatio zaključke službi da se Rusija mešala u američke izbore

Odbor američkog Senata za obaveštajne poslove saopštio je da se slaže s prošlogodišnjom ocenom obaveštajnih agencija da se Rusija mešala u predsedničke izbore u SAD kako bi nanela štetu kandidatkinji demokrata Hilari Klinton i pomogla sadašnjem predsedniku Donaldu Trampu.

Predsednik tog Odbora Ričard Ber (Burr) izjavio je danas da posle 14 meseci procena izvora i analiza članovi Odbora "ne vide razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da ne prihvate zaključke" obaveštajnih službi.

To je u suprotnosti sa stavom Odbora Predstavničkog doma za obaveštajna pitanja čiji su se članovi složili s najvećim delom izveštaja, ali su prošlog meseca naveli da američke obaveštajne službe nisu primenile adekvatnu analizu kada su procenjivale namere ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kongresmeni tog Odbora su se složili da je Putin želeo da naškodi Hilari Klinton, ali ne i da to znači da je želeo da pomogne Trampu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija se mešala u američke predsedničke izbore 2016.?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2018

Odbor za obaveštajne poslove američkog Senata saopštio je da je saglasan sa procenom obaveštajnih agencija da se Rusija mešala u predsedničke izbore 2016. godine da bi pomogla Donaldu Trampu, a nanela štetu kandidaturi Hilari Klinton...Predsedavajući odbora, republikanski senator Ričard Bur,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.