Odbijen napad militanata dronovima na rusku bazu u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 13.Jul.2019, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijen napad militanata dronovima na rusku bazu u Siriji

Militanti su tokom noći pokušali da napadnu rusku vazduhoplovnu bazu Hmeimim u Siriji uz pomoć bespilotnih letelica, rekao je general-major Aleksej Bakin, šef ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji. Incident se dogodio sinoć. Teroristi su lansirali bespilotne letelice sa teritorije deeskalacione zone Idlib. "Rusksistemi protivvazdušne odbrane blagovremeno su otkrili tri bespilotne letelice koje su uništene na sigurnoj udaljenosti od vazduhiplovne baze", rekao je Bakin.
General je dodao da usled napada nije bilo žrtava niti materijalne štete. Ruska vazduhoplovna baza funkcioniše u normalnom režimu. Militanti povremeno napadaju vazduhoplovnu bazu Hmeimim koristeći bespilotne letelice i višecevne raketne bacače. Ruske PVO snage uspešno odbijaju takve napade. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ranije je rekao da Moskva i Damask neće ostaviti bez odgovora akcije terorista u Idlibu, te da će situacija biti rešena bez ikakvih ustupaka militantima. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.