Od gladi umrlo 85.000 dece do pet godina u Jemenu

Izvor: N1 televizija, 21.Nov.2018, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od gladi umrlo 85.000 dece do pet godina u Jemenu

Međunarodna humanitarna organizacija "Save the Children" procenjuje da je umro veliki broj, moguće i 85.000, dece mlađe od pet godina od neuhranjenosti tokom tri godine rata u Jemenu.

Organizacija je navela da je to "konzervativna" procena zasnovana na prosečnim stopama smrtnosti za akutnu neuhranjenost koja, prema Ujedinjenim nacijama (UN) pogađa više od 1,3 miliona dece u Jemenu od kada je koalicija predvođena Saudijskom Arabijom ušla u rat protiv jemenskih Huti pobunjenika >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u martu 2015. godine.

Ne samo što deca ginu u bombardovanju, nego još više njih umiru od gladi - "a to se potpuno može izbeći", rekao je direktor organizacije "Save the Children" u Jemenu Tamer Kirolos i dodao da se deca koja ovako umiru neizmerno muče.

Rat u Jemenu izazvao je najtežu humanitarnu krizu na svetu, a Ujedinjene nacije upozorile su prošlog meseca da je i do 14 miliona Jemenaca na ivici gladi. UN pokušava da oživi pregovore o okončanju trogodišnjeg rata u toj zemlji.

Najmanje 6.800 civila je ubijeno a 10.700 je povređeno u tom ratu prema nalazima UN. Zbog borbi i delimične blokade zemlje za 22 miliona ljudi je potrebna humanitarna pomoć.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oko 85.000 djece vjerojatno umrlo od gladi u Jemenu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Nov.2018

Međunarodna grupa za pomoć procjenjuje da je 85.000 djece mlađe od pet godina vjerojatno umrlo od gladi i bolesti od izbijanja građanskog rata u Jemenu 2015. godine. Iz organizacije Save the Children priopćeno je da je "konzervativna" procjena temeljena na prosječnoj stopi smrtnosti teške akutne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.