Oboreni temperaturni rekordi širom Evrope, očekuje se još toplije vreme

Izvor: Večernje novosti, 25.Jul.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oboreni temperaturni rekordi širom Evrope, očekuje se još toplije vreme

Danas je postavljen novi temperaturni rekord od 41,5 stepeni Celzijusovih, a očekuje se da će biti čak i viša kasnije popodne U Nemačkoj, Belgiji i Britaniji danas su postavljeni novi temperaturni rekordi u okviru novog toplotnog talasa koji je zahvatio veliki deo zapadne Evrope.Nemačka meteorološka služba saopštila je da je danas postavljen novi temperaturni rekord od 41,5 stepeni Celzijusovih, čime je pobijen rekord koji je zabeležen juče.Meteorološka služba Nemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je navela da je današnja rekordna temperatura zabeležena u gradu Lingen i da se očekuje da će biti čak i viša kasnije popodne, preneo je AP.I u Belgiji je zabeležen nacionalni temperaturni rekord od 40,6 stepeni na severoistoku zemlje. Šef prognostičke službe u Kraljevskom meteorološkom institutu Dejvid Dehenau izjavio je da je rekordna temperatura zabeležena u Klajne Brogelu.Temperature mogu još da porastu s obzirom da je ova zabeležena nešto posle podneva, navela je agencija.U Belgiji je prethodno juče zabeležen temperaturni rekord od 40,2 stepena Celzijusovih u blizini Angleura.U Britaniji je, takođe, zabeležen najtopliji dan u julu mesecu sa temperaturom od 36,9 stepeni Celzijusovih na aerodormu Hitrou.Prethodni temperaturni rekord u julu od 36,7 stepeni Celzijusovih bio je zabeležen 2015. godine, dok je apsolutni rekord od 38,5 stepeni Celzijusovih zabeležen avgusta 2003. godine.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Evropa se "topi", Francuska strahuje: Urušiće se Notr Dam

Izvor: B92, 26.Jul.2019, 07:50

Pariz -- U Francuskoj, Nemačkoj, Belgiji, Holandiji, Britaniji zabeleženi su novi temperaturni rekordi toplotnog talasa koji je pogodio veći deo zapadne Evrope...Pariz je premašio sve rekorde poslednjih 70 godina sa temperaturom od 42,4 stepena. Od vrućina je u Francuskoj do sada stradalo pet osoba...Strahuje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.