Obezbeđenje sa APEK-a upalo u parlament Papue Nove Gvineje

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2018, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđenje sa APEK-a upalo u parlament Papue Nove Gvineje

Policijske i vojne snage Papue Nove Gvineje upale su u parlament kako bi zatražile da im se plati rad na obezbeđivanju proteklog samita APEK-a.

Deset policijskih i vojnih vozila blokiralo je pristup zgradi u glavnom gradu Portu Moresbiju, prenosi australijska televizija ABC.

Vojnici i policajci, ljuti što im nije plaćen rad na obezbeđivanju samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje, demolirali su zgradu parlamenta dok su se poslanici zaključali u svoje kancelarije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Zvanični izvori objavili su da nije poznato koliko je pripadnika vojske i policije u zgradi parlamenta.

"Zahtevaju da im se plati, to je razlog zbog kojeg su u zgradi parlamenta", rekao je upravnik zatvorskog sistema Stiven Pokanis za ABC.

Prema pisanju lokalnog lista Post Courier, snage bezbednosti blokirale su pristup zgradi parlamenta i napale novinare koji su pokušali da s njima razgovaraju.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.