Obama kritikovao ekološku politiku Donalda Trampa

Izvor: RTS, 26.Sep.2018, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama kritikovao ekološku politiku Donalda Trampa

Bivši američki predsednik Barak Obama dotakao se stava aktuelnog predsednika SAD o zaštiti životne sredine, navodeći da svetu treba "politička i socijalna posvećenost" za postizanje održivosti.
"Nažalost imamo američku administraciju koja se na različite načine bavi ovim problemima", rekao je Barak Obama na skupu poslovnih lidera u Oslu, prenosi AP.

Govoreći na skupu u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Oslu, Obama nije pomenuo svog naslednika, ali je rekao da se plaši da u SAD raste protekcionizam i autoritarizam od kako je on napustio kancelariju.
Istakao je da bi svet trebalo više da se fokusira na zaštitu životne sredine, veću raznolikost u poslovanju i podrži korišćenje tehnologije u rešavanju globalnih problema.
"Najveći problem koji vidim na globalnom nivou u ovom trenutku je pitanje održivosti životne sredine", rekao je Obama i dodao da je Pariski sporazum o klimatskim promenama iz 2015. godine, "prvi korak u pravom smeru, ali samo prvi korak".
Prema njegovim rečima, održivost životne sredine postići će se kada lideri usvoje nove tehnologije, ali da to zahteva "političku i društvenu posvećenost" koja trenutno ne postoji.
Administracija Baraka Obame ratifikovala je Pariski sporazum u septembru 2016. godine, međutim Tramp je odbacio taj sporazum u junu 2017. godine.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama kritikovao ekološku politiku Donalda Trampa

Izvor: Blic, 27.Sep.2018, 00:52

Bivši američki predsednik Barak Obama dotakao se danas stava aktuelnog predsednika SAD o zaštiti životne sredine, navodeći da svetu treba "politička i socijalna posvećenost" za postizanje održivosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.