OPREZNO: Pijete jabukovo sirće? Pripazite na moguće opasnosti

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPREZNO: Pijete jabukovo sirće? Pripazite na moguće opasnosti

Saznajte zbog čega bi trebalo da budete oprezni kada koristite jabukovo sirće kao lek.

Baš kao i svaki drugi lek, i jabukovo sirće može imati kontraindikacije, piše Stvar ukusa.

Jabukovo sirće je veoma kiselo, pa se zbog toga razblažuje s vodom. Tako se sprečava oštećenje zubne gleđi i tkiva u grlu. Budite oprezni, ova lekovita namirnica može izazavati i opekotine na koži ukoliko nije dovoljno razređeno. Dugotrajnim korišćenjem ove lekovite namirnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << može se smanjiti gustina kostiju i sniziti nivo kalijuma u organizmu.

Ako uzimate diuretike, laksative ili lekove za dijabetes, budite posebno oprezni jer jabukovo sirće može imati negativan uticaj na vaše zdravlje.

Osobama koje uzimaju insulin se ne preporučuje konzumiranje jabukovog sirćeta jer sadrži hrom koji može uticati na nivo insulina.

Jabukovo sirće se preporučuje u prelivima za salatu, ali je neophodan poseban oprez ako ga koristite kao prirodni lek.  Zato je veoma važno da konsultujete svog lekara pre primene nekog od mnogobrojnih prirodnih lekova koji sadrže jabukovo sirće.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

U ovim situacijama nemojte koristiti sodu bikarbonu

Svemoćno sirće - 10 neuobičajenih namena

Zašto bi trebalo da čistite lice jabukovim sirćetom

Genijalan trik: Sipajte sirće na parče hleba, bićete oduševljeni rezultatom (VIDEO)

Šta ne smete čistiti sirćetom

Autor: Foto: Shutterstock

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.