Izvor: Blic, 05.Dec.2017, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ODGOVOR NA POZIV ZA DIJALOG" Šef Ujedinjenih nacija od danas u poseti Pjongjangu

Šef UN za politička pitanja Džefri Feltman posetiće Severnu Koreju gde će razgovarati sa zvaničnicima o pitanjima od uzajamnog interesa i zabrinutosti, saopštile su UN.

Feltman će boraviti u Severnoj Koreji od danas do petka, 8. decembra. On će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Severne Koreje Ri Jong Hoom i zamenikom ministra spoljnih poslova Pak Mjong Gukom, rekao je portparol UN Stefan Dužarik.

- Ova poseta je odgovor na poziv vlasti Pjongjanga za dijalogom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o politici sa UN - rekao je Dužarik novinarima.

Dužarik je dodao da će se Feltman sastati, takođe, sa timom UN u Severnoj Koreji i članovima diplomatskog kora, a posetiće i određene projektne lokacije UN.

U saopštenju se navodi da je Feltman prvi viši zvaničnik UN koji će posetiti Severnu Koreju od njegovog prethodnika Li Pasko koji je posetio ovu zemlju u februaru 2010. godine i bivšeg šefa UN za humanitarnu pomoć Valeri Amos, koja je boravila u Pjongjangu u oktobru 2011. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.