Nuklearna podmornica koja će nositi „Posejdon“, biće porinuta do kraja godine

Izvor: Vostok.rs, 29.Jul.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nuklearna podmornica koja će nositi „Posejdon“, biće porinuta do kraja godine

Nuklearna podmornica za specijalne namene „Habarovsk“ (Projekat 09851), koja će nositi bespilotni aparat „Posejdon“, biće porinuta u vodu u brodogradilištu „Sevmaš“ do kraja godine, izjavio je za RIA Novosti izvor u vojnoj industriji. U brodogradilištu „Sevmaš“ u aprilu je održana ceremonija porinuća podmornice „Belgorod“ - eksperimentalnog nosača tih podvodnih bespilotnih sistema.
„Podmornica ’Belgorod‘ je nosač za testiranje ’Posejdona‘, dok će u budućnosti biti nosač podvodnog drona biti podmornica Projekta 09851 ’Habarovsk‘, koja treba da bude spuštena u vodu ove godine. Radovi na njoj će se izvoditi na površini“, rekao je sagovornik agencije. „Posejdon“ ima interkontinentalni domet, a njegova radna dubina premašuje jedan kilometar. U naredne dve godine, podmornica i sistem „Posejdon“ će biti zajedno testirani. Krajem 2020. ili početkom 2021. godine sistem će biti predat vojsci.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.