Novinar Vašington posta otišao u saudijski konzulat i nestao

Izvor: N1 televizija, 08.Okt.2018, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar Vašington posta otišao u saudijski konzulat i nestao

Ministarstvo spoljnih poslova Turske pozvalo je na razgovor ambasadora Saudijske Arabije u Ankari povodom nestanka saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Turska policija juče je saopštila da postoji sumnja da je 59-godišnji Hašogi, koji je nestao u utorak u Istanbulu, verovatno ubijen u saudijskom konzulatu. Inače, radi se o novinaru koji je poznat kao kritičar politike koju vodi aktuelna vlast Saudijske Arabije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Zvaničnik turskog ministarstva rekao je da se pomoćnik ministra Sedat Onal sastao juče sa saudijskim ambasadorom. Televizija NTV javila je da je Turska zatražila dozvolu za pretresanje zgrade saudijskog konzulata.

U Turskoj je pokrenuta istraga o njegovom nestanku, a reporter agencije Rojters ranije je javio da je Kašogi ubijen u konzulatu nakon što je nekoliko dana proveo kao zatočenik. Istu tvrdnju objavila je i Asocijacija turskih i arapskih medija, iz koje tvrde da imaju i dokaze.

Konzulat Saudijske Arabije juče je na Twitteru objavio poruku u kojoj odbacuje navode o ubistvu novinara u konzularnom kompleksu.

Kašogijeva verenica rekla je da je novinar otišao u konzulat zbog pripremanja dokumenata za njihovo venčanje. Novinar je prošle godine otišao u SAD iz straha da ne bude uhapšen, pošto je kritikovao neke odluke saudijskih vlasti.

Američke vlasti saopštile su da ne znaju ništa o novinaru.

Turske vlasti poručile su Rijadu da očekuju punu saradnju u istrazi o nestalom novinaru, prenosi Anadolija.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska pozvala na razgovor ambasadora Saudijske Arabije povodom nestanka novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2018

Ministarstvo spoljnih poslova Turske pozvalo je na razgovor ambasadora Saudijske Arabije u Ankari povodom nestanka saudijskog novinara Džmala Hašogija...Zvaničnik turskog ministarstva rekao je da se pomoćnik ministra Sedat Onal sastao juče sa saudijskim ambasadorom...Televizija NTV javila je da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Saudijski novinar otišao u konzulat, gubi mu se svaki trag

Izvor: Radio 021, 08.Okt.2018

Ministarstvo spoljnih poslova Turske pozvalo je na razgovor ambasadora Saudijske Arabije u Ankari povodom nestanka saudijskog novinara Džamala Kašogija...Turska policija juče je saopštila da postoji sumnja da je 59-godišnji Kašogi, koji je nestao u utorak u Istanbulu, verovatno ubijen u saudijskom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.