Novi snimak kanadskog premijera sa crnim licem (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2019, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi snimak kanadskog premijera sa crnim licem (VIDEO)

U Kanadi je danas objavljen novi video snimak na kojem je lice kanadskog premijera Džastina Trudoa našminkano crnom bojom u vreme kad je bio tinejdžer, preneo je Radio Slobodna Evropa (RSE).

Trudo se izvinio u sredu nakon što su objavljene fotografije sa dve slične scene – jednom kada je bio nastavnik, a drugi put student.

Na snimku, do kojeg je prvi došao Global njuz, vidi se Trudo u majici i pocepanim farmerkama, dok su njegovo lice i ekstremiteti prekriveni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << crnom bojom. Mladi Trudo se na pomenutom snimku smeje, sa ispruženim rukama u vis, isplaženog jezika i praveći grimase.

Njegova Liberalna partija je saopštila da je video autentičan i snimljen je početkom 90-ih, preneo je Bi Bi Si (BBC).

Trudo se danas ponovo izvinio građanima rekavši da tada nije znao koliko je njegovo ponašanje štetno.

Lice našminkano crnom bojom, češće se praktikovalo u prošlosti naročito u industriji zabave, uključujući belce koji su se šminkali tamnim bojama, a što je masovno osuđivano kao rasističko ponašanje.

Neugodne slike po Trudoa objavljene su manje od pet nedelja uoči izbora na kojima ga čeka neizvesna borba da dobije drugi mandat. Konzervativna partija predvođena Endrjuom Širom, prema istraživanjima javnog mnjenja, ima pođednake šanse na izborima zakazanim za 21. oktobar.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.