Novi pod u fiskulturnoj sali škole u Sremskoj Mitrovici posle 60 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 19:34

Novi pod u fiskulturnoj sali škole u Sremskoj Mitrovici posle 60 godina

Nakon šest decenija u Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“, u Sremskoj Mitrovici obnovljen je pod fiskulturne sale.

Radove, vredne 2,9 miliona dinara finansirao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a pokrajinski je sekretar Vladimir Batez danas posetio ovu školu i rekao da je, nakon prošlogodišnje njegove posete sa predstavnicima Grada Sremska Mitrovica dogovorena obnova sale.

"Ovo je jedno ozbiljno, temeljno ulaganje i još jedan u nizu projekata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje smo uspeli da realizujemo na konkursu za sanaciju, opremanje i izgradnju sportskih objekata na teritoriji AP Vojvodine", rekao je Batez.

To je treća škola u prethodnih nekoliko godina u kojoj je Sekretarijat za sport i omladinu podržao projekte, rekao je Batez.

"Uređen je otvoreni teren u OŠ Jovan Jovanović Zmaj i sanirane su tribine na otvorenom atletskom stadionu", rekao je Batez.

Za četiri godine Sekretarijat je podržao, kaže Batez, preko 200 projekata opremanja, sanacije, adaptacije i izgradnje fiskulturnih sala.

"Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uložio je u ove projekte preko 200 miliona dinara, dok je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja pomogla izgradnju nekih važnih sportskih objekata", rekao je on.

Batez je podsetio i da je ove godine trebalo da bude organizovana Republička školska olimpijada, koja se održava jednom u četiri godine i na kojoj smo očekivali učešće preko 8.000 dece.

"Zbog pandemije virusa korona verovatno će, kao i svi veliki sportski događaji, biti odložena za narednu godinu“, istakao je Batez.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.