Izvor: RTS, 03.Jul.2020, 13:48

Novi francuski premijer Žan Kasteks

Predsednik Francuske Emanuel Makron imenovao je novog premijera – konzervativnog političara Žana Kasteksa, pošto je ranije danas Eduar Filip podneo ostavku na mesto predsednika vlade.
Jelisejska palata je saopštila da je Žan Kasteks zadužen za formiranje nove vlade, nakon što je Eduar Filip podneo ostavku na mesto premijera.

Kasteks (55) je bio gradonačelenik gradića Prad, a na početku pandemije koronavirusa imenovan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je za koordinatora sprovođenja mera francuske vlade.
Dosadašnji premijer podneo je ostavku nakon što je Makron najavio rekonstrukcije vlade.
Kako navodi Rojters, promene u vladi su planirane kako bi Makron pružio veću podršku politici zaštite životne sredine i kako bi pokušao da vrati poverenje razočaranih birača.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron imenovao novog premijera Francuske

Izvor: Večernje novosti, 03.Jul.2020

Francuski predsednik Emanuel Makron imenovao je novog premijera nakon ostavke prethodnog predsednika vlade Francuski predsednik Emanuel Makron imenovao je novog premijera nakon ostavke prethodnog predsednika vlade. Novi francuski premijer je Žan Kaste.Pročitajte još: Pala vlada...

Nastavak na Večernje novosti...

Francuski premijer Eduar Filip podneo ostavku - Makron pravi novi tim

Izvor: B92, 03.Jul.2020

Francuski predsednik je postavio na mesto Eduara Filipa gradonačelnika sa juga zemlje...Francuski premijer Eduar Filip podneo je ostavku pošto je tri godine bio na čelu vlade predsednika Emanuela Makrona...Predsednik je ubrzo za premijera imenovao dosadašnjeg gradonačelnika koji pripada politici...

Nastavak na B92...

Istraga protiv Eduara Filipa zbog korone

Izvor: RTS, 04.Jul.2020, 06:30

Nekoliko sati pošto je sada već bivši francuski premijer Eduar Filip podneo ostavku, sud u Francuskoj pokrenuo je istragu o tome kako je vlada postupala u situaciji pandemije koronavirusa. . Bivši premijer Eduar Filip je pod istragom, kao i Anjes Bizin koja je podnela...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.