Završena potraga za preživelima urušavanja zgrade u Mumbaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Sep.2017, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena potraga za preživelima urušavanja zgrade u Mumbaju

Spasioci su danas završili potragu za preživelima u ruševinama zgrade u Mumbaju, u kojoj su poginule 33 osobe.

Zvaničnik vatrogasne službe izjavio je da su spasioci koristili mašine za podizanje betonskih ploča i blokova, ali da više niko nije nađen pošto su do popodneva raščišćene sve ruševine.

U četvorospratnici u gusto naseljenom Bendi Bazaru u centru grada, koja se srušila u četvrtak ujutro po lokalnom vremenu, poginulo je 22 muškaraca, osam žena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i troje dece, naveli su zvaničnici.

Jake kiše paralizovale su ove nedelje ;Mumbaj, što je dovelo da zaustavljanja aktivnosti tog ekonomskog centra u Indiji.

Hiljade zgrada u Mumbaju koje su stare više od 100 godina u opasnosti su od rušenja, pošto su njihovi temelji oslabljeni, delom i zbog obilnih monsunskih kiša prethodnih dana.

Takve nesreće su česte u Indiji tokom sezone monsuna, od juna do septembra. Zbog velike potražnje i labavih propisa, građevinske firme neretko koriste lošije materijale i grade dodatne spratove za koje nemaju dozvolu.

Od početka sezone monsuna ove godine, poplave su pogodile velike delove južne Azije, uključujući Indiju, Nepal, Bangladeš i Pakistan, i odnele najmanje 1.000 žrtava, oštetile infrastrukturu, izazvale klizišta i uništile desetine hiljada kuća.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.