Novi Zeland: Džamije gde se dogodio napad ponovo otvorene

Izvor: Vesti-online.com, 23.Mar.2019, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Zeland: Džamije gde se dogodio napad ponovo otvorene

Posle nešto više od nedelju dana, dve džamije u Krajstčerču na Novom Zelandu, u kojima se dogodio teroristički napad, ponovo su danas otvorene za vernike.

Na stotine ljudi položilo je cveće ispred džamije Al Nur ili se pomolilo u njoj nakon što je policija uklonila kordon i dozvolila pristup.

U samoj džamiji malo je znakova koji ukazuju da se u njoj pre osam dana dogodio teroristički napad kada je ubijeno 40 ljudi.

Šagat Kan, lider lokalne muslimanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zajednice, rekao je da nije planirano otvaranje džamije tako brzo, ali da su su, kada su videli narod koji se okupio ispred džamije, odlučili da je otvore, prenosi AP.

U terorističkim napadima u dve džamije 15. marta ubijeno je 50 ljudi, a napadač Australijanac Brenton Tarant uhapšen je i optužen.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novozelandske džamije u kojima se dogodio MASAKR su ponovo otvorene

Izvor: Blic, 24.Mar.2019, 01:01

Posle nešto više od nedelju dana, dve džamije u Krajstčerču na Novom Zelandu, u kojima se dogodio teroristički napad, ponovo su otvorene za vernike.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.