Novi Zeland: Aktivnost vulkana odložila potragu za žrtvama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Zeland: Aktivnost vulkana odložila potragu za žrtvama

Vulkan na Novom Zelandu danas je izbacio još pare i blata u porastu geotermalne aktivnosti, što je ponovo odložilo potragu za telima žrtava smrtonosne erupcije pre dva dana.

Vulkanska podrhtavanja na Belom ostrvu porasla su jutros, praćena izbacivanjeem još pare i blata, kakva nisu viđena od erupcije 2016. godine, saopštila je agencija za nadzor seizmičkog praćenja GeoNet.

"Mi tumačimo ove signale kao dokaz stalnog visokog pritisaka gasa unutar vulkana", navela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je agencija, dodajući da je situacija i dalje neizvesna u pogledu budućih aktivnosti i da je verovatno da će u naredna 24 sata doći do još erupcija.

Novozelandska agencija za seizmičko praćenja GeoNet podigla je nivo upozorenja za vulkan 18. novembra sa jedan na dva na skali od pet jer je primetila porast sumpor-dioksida koji potiče iz magme duboko u vulkanu.

U ponedeljak nakon erupcije nivo upozorenja podignut je na četiri, ali je smanjen na tri kako su se aktivnosti smanjivale.

Ardernova je rekla da je Belo ostrvo veoma nepredvidiv vulkan i da će biti reči o tome da li turisti treba da ga posećuju, međutim da je sada fokus na ljudima koji su pogođeni u tom, kako je navela, užasnom događaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NA NOVOM ZELANDU I DALJE DRAMATIČNO: Vulkan još aktivan, odložena potraga za žrtvama! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 11.Dec.2019

Vulkan na Novom Zelandu u sredu je izbacio još pare i blata u porastu geotermalne aktivnosti.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.