Nove metode tretmana Alchajmerove i Parkinsonove bolesti

Izvor: VOA, 09.Jul.2019, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove metode tretmana Alchajmerove i Parkinsonove bolesti

Makromolekularni robot koji ubrizgava lekove – izum je Sofije Lisenko zbog koga neke od najvećih američkih farmaceutskih kompanija želi da sarađuje sa tom sedamnaestogodišnjom devojkom. Pomoću njenog izuma moguće je direktno u moždane ćelije ubrizgati medikamente obolelima od Alchajmerove i Parkinsonove bolesti. (Foto: Reuters)

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Genijalnošću protiv najtežih bolesti

Izvor: VOA, 09.Jul.2019

Makromolekularni robot koji ubrizgava lekove – izum je Sofije Lisenko zbog koga neke od najvećih američkih farmaceutskih kompanija želi da sarađuje sa tom sedamnaestogodišnjom devojkom. Pomoću njenog izuma moguće je direktno u moždane ćelije ubrizgati medikamente obolelima od Alchajmerove...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.