Nova senatorka Njujorka spava sa dve puške ispod kreveta

Izvor: Blic, Tanjug, 17.Feb.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova senatorka Njujorka spava sa dve puške ispod kreveta

Nova senatorka Njujorka Kirsten Gilibrend donedavno je spavala sa dve puške ispod kreveta, "kako bi zaštitila svoju porodicu od nepoželjnih uljeza", preneo je časopis "Njuzdej".



Nakon reagovanja javnosti, Gilibrend je sklonila puške iz svoje kuće u Njujorku i prenela ih na nepoznatu lokaciju "iz bezbedonosnih razloga", izjavio je njen portparol Met Kanter.

"Senatorka je držala municiju odvojeno od oružja", rekao je Kanter, kasnije dodajući da puške >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << drži zaključanima u koferu ispod kreveta.

Gilibrend, majka dvoje dece, je odbila da komentariše svoje bezbedonosne mere, piše "Njuzdej", kojem je nedavno priznala da ona i njen muž Džonatan drže oružje ispod kreveta.

Organizacije za kontrolu naoružanja kritikovale su njeno držanje oružja ispod kreveta, "gde deca mogu da ga pronađu i gde provalnici prvo gledaju", ali je takođe istaknuto da vlasnici sami biraju na kom mestu će čuvati oružje.

Gilibrendova, koja je preuzela mesto Hilari Klinton u Senatu, veliki je pobornik prava posedovanja oružja.

"Ako želim da zaštitim svoju porodicu, ako želim da držim oružje u kući, to je moje pravo", istakla je tada senatorka koja je puške dobila na lutriji, na jednom vašaru u državi Njujork.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Senatorka Njujorka kao Kalamiti Džejn

Izvor: RTV Pink, 17.Feb.2009

. . . Nova senatorka Njujorka Kirsten Gilibrend spava sa dve puške ispod kreveta da bi zaštitila svoju porodicu od nepoželjnih uljeza.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.