Izvor: RTS, 17.Okt.2020, 09:15

Noćno granatiranje gradova u Nagorno-Karabahu i Azerbejdžanu

Grad Stepanakert u Nagorno-Karabahu bombardovan je dva puta u poslednja 24 sata, a prema dostupnim infomacijama sa terena, čule su se četiri eksplozije. Istovremeno, noćas je ponovo raketirana Gandža, drugi po veličini grad u Azerbejdžanu.
U Stepanakertu, najvećem gradu u Nagorno-Karabahu noćas se oglasila sirena za vazdušnu opasnost, a četrdesetak minuta kasnije u gradu su odjeknule četiri eksplozije.

Oko jedan sat iza ponoći po lokalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vremenu, raketirana je Gandža, drugi po veličini grad u Azerbejdžanu.
U napadu je poginulo 12 ljudi, više od 40 je ranjeno i naneta je znatna šteta infrastrukturi, navodi se u saopštenju državnog tužilaštva Azerbejdžana.
Predsednik Azerbejdžana preti odmazdomPredsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da je granatiranje Gandže ratni zločin i obećao da će uskoro stići odgovor "na frontu".
„To je zločin protiv čovečnosti, ako svetska zajednica ne želi da ih kazni, mi ćemo kazniti krivce na frontu", rekao je Alijev.
Istovremeno, on je naveo da je vojska Azerbejdžana preuzela kontrolu nad gradom Fizuli u Nagorno-Karabahu, kao i nad obližnjim selima Fuzilinskog regiona.
Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je njihova odbrana srušila jermenski borbeni avion Su-25, što je jermenska strana demantovala i nazvala dezinformacijom.
Od početka eskalacije sukoba oko Nagorno-Karabaha, na azerbejdžanskoj strani poginulo je 60 civila, a 270 ljudi je povređeno, saopštila je kancelarija državnog tužilaštva Azerbejdžana.
Sukobi oko Nagorno-Karabaha ne prestaju, uprkos dogovorenom primirju potpisanim u Moskvi prošle nedelje.
Najteži sukobi na južnom Kavkazu od kada su Jermenija i Azerbejdžan ratovali zbog enklave devedesetih godina traju veće nedeljama a regionu Nagorno-Karabah preti humanitarna katastrofa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.