Nigerija: Na desetine ubijenih i otetih na severu zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021, 15:44

Nigerija: Na desetine ubijenih i otetih na severu zemlje

Najmanje 32 osobe su poginule, a 24 je oteto na severu Nigerije nakon što su naoružane grupe napale zajednice u dve države, saopštile su danas vlasti.

Lokalni zvaničnici i stanovnici rekli su za Asošijeted pres da su ubistva i otmicu u državama Niger i Sokoto izvršili pljačkaši i napadači koji deluju širom severozapadnog i centralnog dela Nigerije, a koji su poznati po otmici stotine školske dece i putnika radi otkupnine.

Napadi su se dogodili jedva 48 sati nakon što je oko 40 osoba ubijeno na severu zemlje, pa stanovnici kažu da bi to moglo da bude deo produženog verskog sukoba između muslimanske i hrišćanske zajednice u državi Kaduna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.