Neuspeli atentat na Sulejmana, zvaničnici demantovali

Izvor: Politika, 05.Feb.2011, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neuspeli atentat na Sulejmana, zvaničnici demantovali

Dvojica telohranitelja ubijena su u neuspelom atentatu na novopostavljenog egipatskog potpredsednika Omara Sulejmana, javili su američki mediji.

Mreža „Foks njuz” prenela je da je atentat na Sulejmana izvršen tokom nekog od prethodnih dana, obeleženih protestima zbog Mubarakove tridesetogodišnje vladavine.

Portparol Bele kuće Robert Gibs nije juče želeo da komentariše ove navode, ali je potvrda kasnije došla od jednog višeg zvaničnika Obamine administracije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koji je kazao da je do napada došlo neposredno pošto je Sulejman postavljen za potpredsednika 29. januara.

Izvor „Foks njuza” bio je iznenađen što atentat na Sulejmana do sada nije bio udarna vest, navedeno je na vebsajtu televizije.

Za sada nije poznato ko stoji iza navodnog atentata, a neimenovani zvaničnik kazao je da se radi o organizovanom napadu na kolonu vozila u kojoj se on kretao.

Visoki egipatski zvaničnik demantovao vest o atentatu

Visoki zvaničnik egipatskih snaga bezbednosti demantovao je danas izveštaje američkih medija o pokušaju ubistva novopostavljenog egipatskog potpredsednika Omara Sulejmana.

Zvaničnik, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je da u tim izveštajima nema ni trunke istine, preneo je Rojters.

Američka televizija „Foks njuz” javila je prethodno da su u neuspelom atentatu na Sulejmana ubijena dvojica njegovih telohranitelja.

Jedan visoki zvaničnik američke administracije kazao je da je napad izveden neposredno pošto je Sulejman postavljen za potpredsednika 29. januara.

Tanjug

objavljeno: 05.02.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.