Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2018, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahuov sin na Instagramu zagazio u diplomatsku krizu

Sin izraelskog premijera Benjamina Netanjahua Jair Netanjahu zagazio je u diplomatsku krizu između Izraela i Turske, postavivši na Instagramu poruku "Fu*k Turkey".

Jair Netanjahu je i ranije izazivao kontroverzu svojim objavama na društvenim mrežama, a u ovoj je umesto slova C stavio beli polumesec i belu zvezdicu tako da izgleda kao turska zastava.

U odgovoru na to portparol Netanjahuove porodice je rekao da je "Jair Netanjahu privatna osoba i njegovi postovi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na Instagram nalogu su takođe privatni".

Dogodilo se to u vreme kada Izrael i Turska, nekada bliske saveznice, odgovaraju jedna drugoj na proteste na granici pojasa Gaze koji su izbili u ponedeljak.

Prema podacima palestinskog Ministarstva zdravlja u Gazi su izraelskom vatrom ubijeno 62 Palestinca, a više od 2.700 ih je ranjeno.

Sinoć je jedan zvaničnik Hamasa izjavio da su većina poginulih članovi te islamske organizacije koj vlada pojasom Gaze.

Izrael ionako tvrdi da Hamas podstiče nasilje i koristi masovne proteste kao pokriće za napade.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je za pogibiju Palestinaca okrivio je isključivo Izrael, označivši tu zemlju terorističkom i optuživši je da čini genocid, prenose izraelski mediji.

Turska je opozvala svog ambasadora u Tel Avivu i proterala izraelske diplomatske predstavnike u Ankari i Istanbulu.

Izrael je odgovorio sličnom merom. Netanjahu je rekao da Erdogan dobro razume šta je terorizam i masakr i da ne bi tebalo da pridikuje Izraelu o vojnoj etici.

Izrael je proterao turskog generalnog konzula iz jeruslima i u sredu pozvao jedinog preostalog diplomatskog predstavnika u Tel Avivu da protestuje zbog stroge bezbednosne kontrole kojoj je u prisustvu fotoreportera podvrgnut ambasador Izraela u Turskoj prilikom odlaska iz te zemlje.

Netanjahuov sin je prošle godine postavio na Fejsbuku karikaturu jevrejskog milijardera i filantropa Džordža Sorosa i drugih kritičara njegovih roditelja, uključujući bivšeg premijera Izraela Ehuda Baraka.

On je nakon kritika sklonio taj post koji je nazvao "Lanac ishrane".
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Netanjahuov sin na Instagramu zagazio u diplomatsku krizu

Izvor: N1 televizija, 17.Maj.2018

Sin izraelskog premijera Benjamina Netanjahua Jair Netanjahu zagazio je u diplomatsku krizu između Izraela i Turske, postavivši na Instagramu poruku "Fu*k Turkey"...Jair Netanjahu je i ranije izazivao kontroverzu svojim objavama na društvenim mrežama, a u ovoj je umesto slova C stavio beli polumesec...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.