Netanjahu prekinuo posetu Parizu, najmanje šest mrtvih u Gazi

Izvor: RTS, 12.Nov.2018, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu prekinuo posetu Parizu, najmanje šest mrtvih u Gazi

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu skratio je posetu Parizu i krenuo u Izrael nakon izbijanja nasilja duž granice sa Pojasom Gaze, objavio je neimenovani Netanjahuov portparol, prenosi "Rojters".
Agencija navodi da su, prema lekarskim i izvorima iz Hamasa, koji je dominantan u Pojasu Gaze, izraelske snage ubile najmanje šest Palestinaca u toj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << enklavi, a da su rakete ispaljene na izraelska naselja duž granice.

Pres-služba Odbrambenih snaga Izraela saopštila je da je sistem protivvazdušne odbrane "Gvozdena kupola" presreo je dve rakete ispaljene iz Pojasa Gaze, prenosi Tas.
"Dva ispaljivanja raketa ka Izraelu otkrivena su u 23:07 časova u nedelju, obe rakete je presreo sistem protivvazdušne odbrane 'Gvozdena kupola'", navedeno je u saopštenju izraelske vojske.
Navodi se da se pre toga najmanje sedam puta oglasio sistem upozorenja na raketni napad u Regionalnom savetu Eškol, koji se graniči sa Pojasom Gaze, upozoravajući lokalno stanovništvo na moguće raketne napade.  
Prethodno su palestinski zvaničnici objavili da su izraelske bezbednosne snage ubile komandanta Hamasa u Pojasu Gaze.
Oni su rekli da je na nekoliko pripadnika Hamasa pucano iz automobila u prolazu. Lokalni očevici takođe su naveli da su izraelski avioni ispalili više od 20 raketa u zoni gde se dogodio incident.
Izraelska vojska izdala je kratko saopštenje u kome navodi da je tokom operativnih aktivnosti izraelskih odbrambenih snaga u Pojasu Gaze došlo do razmene vatre.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izraelski specijalci ubili šestoricu pripadnika Hamasa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Nov.2018

Najmanje šestorica Palestinaca, uključujući dvojicu komandanata Hamasa ubijeni su u napadu specijalnih jedinica Izraela u Pojasu Gaze, dok je na izraelskoj strani smrtno stradao jedan vojnik, saopšteno je iz izraelske vojske. U saopštenju se navodi da je ranjen još jedan izraelski vojnik. Ministarstvo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.