Netanjahu: Izrael ima puno pravo da anektira dolinu Jordana

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2019, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu: Izrael ima puno pravo da anektira dolinu Jordana

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da njegova zemlja ima "puno pravo" da anektira dolinu Jordana.

Netanjahu je rekao da je o svom predlogu o aneksiji strateškog dela okupirane Zapadne obale razgovarao kasno sinoć u Lisabonu sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom, preneo je AP.

Izraelski premijer je rekao Pompeu da Izrael ima "puno pravo da to učini ako tako odluči".

Takođe je izjavio da su se dogovorili da ostvare planove o zajedničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odbrambenom paktu.

Izraelski lider je to rekao u vreme kada je suočen za optužnicom za korupciju i političkom nestabilnošću u zemlji jer nakon dve runde izbora nije obrazovana nova vlada.

On promoviše pomenute dve inicijative ne bi li ostao na funkciji.

Izraelski mediji su danas preneli da je glavna istražiteljka Međunarodnog krivičnog suda Fatu Bensuda izrazila zabrinutost zbog Netanjahuovog obećanja da će anektirati dolinu Jordana.

Netanjahu je već više puta obećao da će brzo primeniti suverenitet Izraela nad dolinom Jordana koja čini četvrtinu Zapadne obale ako bude obrazovao novu vladu.

Adminstracija predsednika SAD Donalda Trampa je već napravila niz koraka koji su išli u prilog Netanjahuu, priznavši Jerusalim kao glavni grad Izraela i izraelsku aneksiju Golanske visoravni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Izrael ima pravo da anektira Jordansku dolinu"

Izvor: B92, 05.Dec.2019

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu tvrdi da njegova zemlja ima puno pravo da izvrši aneksiju Jordanske doline...Netanjahu je rekao da je o svom predlogu za aneksiju štrateškog dela "okupirane Zapadne obale" razgovarao tokom sastanka u Lisabonu sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom...On...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.