Izvor: Blic, 02.Sep.2009, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestao helikopter sa visokim indijskim zvaničnikom

Helikopter u kojem je bio visoki državni zvaničnik sa juga Indije nestao je danas tokom leta iznad šumovite oblasti pod kontrolom maoističkih pobunjenika.



Vojni helikopteri krenuli su u potragu za letelicom u kojoj je bio premijer države Andra Pradeš J.S.R. Redi (60), saopštile su vlasti te države na jugu Indije. Helikopter je po lošem vremenu poleteo iz Hajderabada, prestonice države Andra Pradeš i izgubio kontakt sa kontrolom leta oko 45 minuta kasnije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vlasti pretpostavljaju da se tada nalazio oko 275 kilometra južno od Hajderabada.

Maoistički pobunjenici se u nekoliko indijskih država bore više od tri decenije, zahtevajući zemlju i radna mesta za poljoprivrednike i sirotinju. U tim sukobima je poginulo više od 6.500 ljudi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.