Nestao čileanski vojni avion sa 38 osoba, pretpostavlja se da se srušio

Izvor: RTS, 10.Dec.2019, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestao čileanski vojni avion sa 38 osoba, pretpostavlja se da se srušio

Teretni avion sa 38 osoba koji je iz Čilea leteo ka bazi na Antarktiku nestao je sa radara, a čileanske vazduhoplovne snage pretpostavljaju da se srušio, prenosi " Si-En-En".
General Francisko Tores na konferenciji za novinare je naveo da se pretpostavlja da se teretni avion sa 38 putnika srušio, javlja Si-En-En.

"Pretpostavlja se da se avion srušio s obzirom na njegovu autonomiju i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << količinu goriva", rekao je Tores na konferenciji za novinare.
Avion "herkules C130" poleteo je u 16.55  (20.55 po srednjoevropskom vremenu) iz Punta Arenasa na jugu zemlje, a samo sat vremena kasnije, kontrola letenja izgubila je kontakt sa letelicom, saopštila je čileanska vojska, prenosi Rojters.

U avionu se nalazilo 38 osoba, od kojih 17 članova posade i 21 putnik.
Proglašeno je stanje pripravnosti i aktivirane su službe za pretragu i spasavanje.

General vazdušnih snaga Čilea Eduardo Moskeira rekao je lokalnim medijima da avion nije aktivirao nikakav signal za nevolju.
Dodao je da je avion, kojim je upravljao iskusni pilot, možda morao prinudno da sleti pošto mu je ponestalo goriva, prenosi Bi-Bi-Si.  
Čileanski predsednik Sebastijan Pinjera je u postu na Tviteru naveo da je "zabrinut" zbg nestanka aviona i da nadgleda situaciju iz glavnog grada Santijaga.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Čileanski avion sa 38 putnika nestao sa radara

Izvor: Radio 021, 10.Dec.2019

Teretni avion sa 38 osoba koji je iz Čilea leteo ka bazi na Antarktiku, nestao je sa radara, izvestile su čileanske vazduhoplovne snage...Avion "herkules C130" poleteo je oko 20:55 časova po srednjoevropskom vremenu iz Punta Arenasa na jugu zemlje, a samo sat vremena kasnije, kontrola letenja izgubila...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.