U sukobima policije i separatista u Barseloni 24 povređeno

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2018, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sukobima policije i separatista u Barseloni 24 povređeno

U sukobima katalonskih separatista i policije u Barseloni povređene su 24 osobe, a šest ih je uhapšeno, saopštile su vlasti Katalonije.

Prema navodima gradskih vlasti Barselone, u gradu su održana dva skupa, na jednom je bilo oko 3.000 ljudi, a na drugom na kojem su bili separatisti oko 6.000.

Sukobi su izbili pre podne kada je policija intervenisala pošto su demonstranti bacili boju na učesnika šetnje podrške španskim policajcima.

Među povređenima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je i jedan policajac tog bogatog španskog regiona, a tri osobe su smeštene u bolnicu, prenosi Asošiejted pres.

Pristalice nezavisnosti Katalonije danas su se nekoliko puta sukobile s policijom u centru Barselone dok su demonstrirale protiv skupa čiji učesnici traže povećanje plata pripadnika španske policije.

Separatisti su uzvikivali "Marš odavde, fašisti" okupljenima na tom skupu, na kojem je bilo puno španskih zastava.

Policajci su koristili pendreke da bi potisnuli separatiste i razdvojili suprotstavljene grupe.

Do sukoba dolazi dva dana pred prvu godišnjicu nezakonitog referenduma o nezavisnosti Katalonije koji je završen nasiljem španske policije koja je sprečavala glasanje širom zemlje.

Na dan tog referenduma je došlo do nasilja španske policije i Civilne garde nad glasačima, pri čemu je bilo više stotina povređenih.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TUČA POLICIJE I SEPARATISTA U BARSELONI: Usijana atmosfera pred godišnjicu nezakonitog pokušaja otcepljenja Katalonije (FOTO)

Izvor: Kurir, 29.Sep.2018

U centru Barselone danas je došlo do sukoba između policije i katalonskih separatista koji su se okupili da protestuju protiv novog marša španske policije koja zahteva veće plate.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.