Policija u Hongkongu pucala u demonstrante, jedan ranjen

Izvor: RTS, 01.Okt.2019, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u Hongkongu pucala u demonstrante, jedan ranjen

U pokušaju da suzbiju današnju eskalaciju nasilja na demonstracijama u Hongkongu, policija je prvi put pucala neubojitom municijom u okupljene, pri čemu je najmanje 15 ljudi povređeno, prenose zapadni mediji.
Gardijan navodi da je jedan od demonstranata pogođen u grudi i da mu se ukazuje lekarska pomoć dok leži u krvi na ulici.

Prethodno je povređeno nekoliko demonstranata koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su pogođeni gumenim mecima, a mediji navode da je povređeno najmanje 15 ljudi.
Policija je prvo ispalila i nekoliko hitaca upozorenja kada su ih učenici protesta gađali ciglama i molotovljevim koktelima, prenosi list.
Kako se navodi, policija je ispalila i suzavac i upotrebila vodene topove, a među povređenima ima i predstavnika medija.
Gardijan navodi da se vidi kako demonstranti uništavaju sedište administracije i metro stanice praveći barikade.

Kako je saopštila policija, demonstranti su molotovljevim koktelima povredili nekoliko policajaca, ali i novinskih izveštača.
Grad je od jutros pod strogim obezbeđenjem, a više stanica metroa bilo je zatvoreno da bi se zaustavilo nasilje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policajac u Hongkongu ranio demonstranta

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2019

Policajac u Hongkongu ranio je danas demonstranta u grudi iz vatrenog oružja tokom novih sukoba na protestima, saopštili su izvori bliski policiji..."Policijac je pucao iz vatrenog oružja nakon što je bio napadnut, a demonstrant je pogođen u grudi", naveli su ti izvori i dodali da je povređenom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Sukobi policije i demonstranata na protestima u Hongkongu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2019

Hongkonška policija ispalila je suzavac i gumene metke na demonstrante koji su u utorak bacali petrolejske bombe na Azijski finansijski centar, dok paralelno sa neredima traje obeležavanje 70. godišnjice osnivanja Narodne Republike Kine. Policija Hongkonga javila je da je policijski službenik ranio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.