Nemica bila snajperista ID, sad je čeka surova kazna

Izvor: Vesti-online.com, 12.Sep.2017, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemica bila snajperista ID, sad je čeka surova kazna

Linda Vencel, nemačka tinejdžerka koja se borila na strani Islamske države koja je nedavno uhvaćena u Mosulu rekla da želi da se vratiti.

Međutim crno joj se piše  jer je Irak protiv nje pokrenuo sudski postupak. Preti joj i smrtna kazna, a nemačke vlasti se navodno bore da je spasu poguod pogubljenja. Čak i ukoliko sud odustane od smrtne kazne, čeka je  dugogodišnja kaznu zatvora u Iraku.

Linda je 2016. godine pobegla od kuće u Pulsnicu, gradiću u blizini Drezdena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i sela na let Frankfurt - Istanbul. Zatim sje krenula u Siriju,a na putu je upala u ISIL-ovu grupu koja je prokrijumčarila u Irak.

Promenila je ime u Mariam i prešla na islam, a nemačke vlasti su je posle nestanka proglasile potencijalnom terorističkom pretnjom.

Linda je navodno ogorčena i nezadovoljna odlučila da napustiti rodni grad i krene u avanturu života.

Sve je krenulo sa prepiskom na Internetu između nje i pripadnika ID posle čega je bila pod posebnom pažnjom nemačkih obaveštajaca.

- Bila sam snajperista i ubila sam mnoge vaše vojnike. To mi je bio zadatak - priznala je iračkim istražiocima ova šesnaestogodišnjakinja posle hapšenja.

Merdiji su kasnije preneli i da je tinejdžerka rekla i da joj je žao što se priključila Islamskoj državi, i da želi da je izruče Nemačkoj, a da je spremna i da sarađuje sa vlastima.

- Samo želim da odem odavde. Želim da pobegnem od rata, od oružja, od ove buke. Samo želim da odem kući mojoj porodici - pišu mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.