Nemački sud odbacio zahtev za blokadom Severnog toka 2

Izvor: RTS, 19.Jul.2018, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački sud odbacio zahtev za blokadom "Severnog toka 2"

Najviši nemački sud odbacio je zahtev jedne ekološke grupe da se blokira izgradnja planiranog gasovoda "Severni tok 2", kojim bi se ruski gas dopremao do Nemačke ispod Baltičkog mora.
Projekat "Severni tok 2" je projekat za proširenje već postojećeg rusko-nemačkog gasovoda, kojim bi se se povećala količina gasa koji Rusija može da pošalje centralnoj Evropi zaobilazeći tranzitne zemlje istočno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od Nemačke, prenosi agencija AP.

Nekoliko istočnoevropskih zemalja protive se izgradnji tog gasovoda, protiv koga su takođe i SAD.
Ekološka grupa "Naturšucbund Dojčland" uložila je žalbu nemačkom Saveznom ustavnom sudu na odluku nižeg suda da odbaci njen zahtev da se zabrani izgradnja gasovoda u nemačkim vodama.
Savezni ustavni sud je saopštio da je odbacio žalbu zbog nedovoljno obrazloženog zahteva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.