Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2020, 14:51

Nemački ministar: U Libanu potrebno povratiti poverenje stanovnika

Ministar spoljnih poslova Nemačke, Hajko Mas, ocenio je danas, pred posetu Libanu, da su toj zemlji potrebni "nov početak" i dalekosežne ekonomske reforme da bi se obnovilo poverenje građana posle prošlonedeljne razorne eksplozije u bejrutskoj luci.

Nemačka je obećala 20 miliona evra hitne pomoći Libanu posle kastrofalne eksplozije koja je 4. avgusta potresla Bejrut takvim intenzitetorm da se udarni atlas osetio na Kipru udaljenom preko 200 kilometara. Hiljade zgrada u srcu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Bejruta su uništene i oko 300.000 ljudi je bez krova nad glavom.

Eksplodiralo je hiljade tona amonijum nitrata uskladištenog u gradskoj luci više od šest godina, ubivši 171 osobu i ranivši oko 6.000, a najviši politički i bezbednosni zvaničnici su očito znali za te zalihe i da nisu obezbeđene kako valja.

Eskplozija je pojačala gnev prema političkim liderima što je u ponedeljak dovelo do ostavke Vlade.

Pošto je eksplozija uništila glavninu lučkih silosa za žito, u ponedeljak je zvaničnik agencije UN za hranu upozorio da bi Liban mogao ostati bez hleba za dve i po nedelje jer 85 procenata žitarica stiže kroz teško oštećenu bejrutsku luku, ali je danas ministar ekonomije u Vladi u ostavci, Raul Nehme, rekao da Liban ima brašna za četiri meseca i da deo luke može da prima brodove.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nemački ministar: U Libanu potrebno povratiti poverenje stanovnika

Izvor: Danas, 12.Avg.2020

Ministar spoljnih poslova Nemačke, Hajko Mas, ocenio je danas, pred posetu Libanu, da su toj zemlji potrebni "nov početak" i dalekosežne ekonomske reforme da bi se obnovilo poverenje gradjana posle prošlonedeljne razorne eksplozije u bejrutskoj luci.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.