Nemačka vlada: London treba da dostavi predloge EU o Bregzitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Mar.2019, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka vlada: London treba da dostavi predloge EU o Bregzitu

London treba da dostavi predloge za istupanje iz članstva u Evropkoj uniji (EU) nakon što je britanski parlament odbio da ode bez sporazuma, saopštila je danas nemačka vlada.

"Jasno je da bi naredni korak trebalo da bude onaj Velike Britanije koja treba da predloži kako će se nastaviti" situacija s Bregzitom, rekao je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert na redovnoj konferenciji za novinare.

Britanski parlament odlučio je juče ubedljivom većinom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da zatraži saglasnost EU za odlaganje izlaska Velike Britanije iz tog bloka, predviđenog za 29. mart.

Britanska premijerka Tereza Mej najavila je da će sledeće nedelje treći put izneti pred parlament sporazum o Bregzitu koji je postigla s EU. Najavila je da će, u slučaju da on bude usvojen, zatražiti odlaganje izlaska iz Unije do 30. juna.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.