Nemačka obustavila izvoz naoružanja Saudijskoj Arabiji

Izvor: Vostok.rs, 20.Nov.2018, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka obustavila izvoz naoružanja Saudijskoj Arabiji

Nemačka vlada je saopštila da je zbog ubistva saudijskog novinara Džamala Hašogija, obustavila prethodno odobren izvoz naoružanja Saudijskoj Arabiji.
  Portparol nemačkog Ministarstva privrede Filip Jornic rekao je da „nemačka vlada sarađuje sa onima koji imaju validna ovlašćenja, a ishod je da trenutno nema izvoza (oružja) iz Nemačke u Saudijsku Arabiju“. AP podseća da je Nemačka pre mesec dana saopštila da neće odobriti novi izvoz oružja Saudijskoj Arabiji, ali je ostavila otvorenim pitanje već odobrenih ugovora. Nemački ministar inostranih poslova Hajko Mas ranije danas je rekao da je Berlin zabranio ulazak u Šengensku zonu 18-orici saudijskih državljana, za koje se veruje da imaju veze sa ubistvom Hašogija. Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.