Nemačka koalicija postigla dogovor oko šefa obaveštajne službe

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Sep.2018, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka koalicija postigla dogovor oko šefa obaveštajne službe

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer rekao je danas da su vođe vladajuće koalicije postigle sporazum za rešenje spora oko budućnosti šefa nemačke obaveštajne službe.

Zehofer je rekao da će Hans-Georg Masen, aktualni šef nemačke obaveštajne agencije BfV, postati "specijalni savetnik" u ministarstvu unutrašnjih poslova zadužen za "evropska i međunarodna pitanja".

Socijaldemokrate, levi centar u vladajućoj koaliciji želele su da se Hans-Georg >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Masen skloni sa čela obaveštajne agencije zbog toga što je izgledalo kao da umanjuje značaj nedavnog nasilja protiv migranata u Nemačkoj, ali je konzervativni ministar unurašnjih poslova, Zehofer bio uz njega.

Prvobitni dogovor oko Masena postignut prošle nedelje prema kome je on trebalo da ode s čela BfV-a ali da postane zamenik ministra unutrašnjih poslova, što bi predstavljalo unapređenje s velikom povišicom plate izazvalo je takve kritike da je vođa Socijaldemokrata Andrea Nales zatražila da se ponovo pregovara o njemu.

Masenova plata će po novom aranžmanu ostati nepromenjena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nemci se dogovorili oko šefa obaveštajne službe

Izvor: B92, 23.Sep.2018

Ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer rekao je daje vladajuća koalicija postigla sporazum za rešenje spora oko budućnosti šefa nemačke obaveštajne službe...Zehofer je rekao da će Hans-Georg Masen, aktuelni šef nemačke obaveštajne agencije BfV, postati "specijalni savetnik" u ministarstvu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.