Izvor: RTS, 28.Avg.2020, 16:00

Navaljni i dalje u komi, ali stabilno

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni još je u indukovanoj komi, ali nije životno ugrožen, iako je njegovo zdravstveno stanje i dalje ozbiljno, saopštila je bolnica u Berlinu gde je smešten.
U saopštenju bolnice se navodi da je "pacijent i dalje u jedinici intenzivne nege u indukovanoj komi i na mehaničkoj ventilaciji".

U međuvremenu je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas saopštio da je Nemačka spremna da uvede diplomatske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sankcije protiv Rusije ako zaključi da ruske državne agencije stoje iza trovanja Navaljnog.
On je dodao da će Nemačka, kada je reč o spremnosti Rusije da rasvetli slučaj Navaljnog, ponašati isto kao u slučaju ubistva u Tirgartenu, kada su iz Berlina proterani zaposleni u ruskoj ambasadi zbog ubistva Gruzina u tom berlinskom parku.
Navaljni je smešten pre nekoliko dana u bolnicu u Omsku nakon što mu je iznenada pozlilo tokom leta pošto je popio čaj za koji njegove pristalice tvrde da je bio otrovan.
Na zahtev porodice prebačen je iz Rusije u Nemačku, na lečenje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NAVALJNI JOŠ U KOMI: Stanje ruskog opozicionara je ozbiljno ali stabilno! Još je na respiratoru!

Izvor: Kurir, 28.Avg.2020

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni je još uvek u indukovanoj komi, ali nije životno ugrožen, iako je njegovo zdravstveno stanje još uvek ozbiljno, saopštila je bolnica u Berlinu u kojoj je smešten.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.