Izvor: RTS, 17.Maj.2021, 06:39

Hamas ispalio više od 3.000 raketa za nedelju dana, najavljuje novi masovni napad na izraelske gradove

Izraelske snage nastavile su masovne vazdušne udare na Gazu dok raste međunarodni pritisak da se obustave sukobi. Hamas, koji je za nedelju dana ispalio 3.150 raketa, najavljuje novi masovni napad na izraelske gradove. SAD su tri puta blokirale zajedničku izjavu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u kojoj se i od Izraela i Palestinaca traži hitno primirje.
U zajedničkoj izjavi Saveta bezbednosti obe strane se kritikuju zbog dugotrajnog nasilja i traži >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se hitna obustava sukoba. Međutim, kako navodi Tajms of Izrael, predstavnica SAD u Savetu bezbednosti UN blokirala je tri puta usvajanje te izjave.

Prvobitni predlog zajedničke izjave predložile su Norveška, Tunis i Kina, dok predstavici SAD nisu komentarisali izjavu. Članovi Saveta bezbednosti imaju vremena da do ponedeljka u podne izađu sa zajedničkim stavom i izjavom.
Kako javlja agencija Rojters, u četvrtak će biti održano zasedanje Generalne skupštine UN u vezi sa najnovijim sukobom Izraela i Hamasa.  
U međuvremenu, izraelske snage su nastavile sa bombardovanjem Gaze gađajući, kako kažu, Hamasova uporišta, uključujući i podzemne tunele.
Hamas, koji je za nedelju dana ispalio 3.150 raketa, najavljuje novi masovni napad na izraelske gradove. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD treći put blokira zajedničku izjavu Saveta bezbednosti; Peking: Amerika da doprinese okončanju konflikta u Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021

SAD su u nedelju treći put blokirale zajedničku izjavu Saveta bezbednosti UN u kojoj se poziva na trenutni prekid vatre između Izraela i Hamasa, rekla su dvojica upućenih diplomata za Tajms of Izrael...Izjavu su predložili Norveška, Tunis i Kina nakon jučerašnjeg vanrednog zasedanja SB UN posvećenog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.