Napadač iz Sankt Peterburga čist kao suza

Izvor: Mondo, 05.Apr.2017, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač iz Sankt Peterburga "čist kao suza"

Bombaš samoubica Akbaržon Džalilov, osumnjičen za napad na metro Sankt Peterburga u ponedeljak, nema dosije, saopštio je policijski zvaničnih danas za TASS.

Foto: Printscreen/Twitter Akbaržon Džalilov

  "Nema kriminalni dosije i nikad nije bio pod prismotrom policije. Njegovo ime se ne nalazi među imenima ekstremista iz obaveštajne baze podataka", dodao je izvor.

Izvor dodaje da otkada je Džalilov postao građanin Ruske Federacije pre tri godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nije izazivao nikakve probleme.

Potvrđeno: ON je napadač iz Sankt Peterburga UHAPŠENO JOŠ ŠEST OSOBA

Šest osoba je uhapšeno u Sankt Peterburgu zbog sumnje da su regrutovali ljude za Islamsku državu, kao i da su pomagale terorističke aktivnosti, saopštio je danas ruski Istražni komitet. Kako se navodi, nema dokaza da su uhapšeni, inače poreklom iz centralne Azije, na neki način povezani i sa bombaškim napadom u metrou, prenosi Rojters.

Istražitelji proveravaju njegove kontakte i društvene mreže, gde su ekstremisti mogli da ga regrutuju.

"Prema preliminarnim informacijama, moguće da je imao veze sa sirijskim ekstremistima. Istražitelji utvrđuju da li je ili nije putovao u Siriju zbog učešća u sukobu. Mogao je da ima nadzor putem interneta i na takav način da dobije uputstva o pravljenju bombi", navodi izvor.

Porparolka Istražnog odbora Rusije Svetlana Petrenko rekla je da je predsedavajući odbra Aleksandar Bastrikin izdao upustva da se temeljno istraže sve okolnosti tragedije u Sankt Peterburgu, kao i to da se do najsitnijeg detalja provere sve informacije o osumnjičenom.

Eksplozivna naprava eksplodirala je u metrou Sankt Peterburga, usled čega je život izgubilo 14 ljudi, a 49 je povređeno, podseća TASS.

PUTINOVA OSVETA: ISIS plaća cenu u Siriji

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osumnjičeni za napad u Sankt Peterburgu nema dosije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2017

Bombaš samoubica Akbarzon Jalilov, osumnjičen za napad na metro Sankt Peterburga u ponedeljak, nema dosije, saopštio je policijski zvaničnih danas za TASS..."Nema kriminalni dosije i nikad nije bio pod prismotrom policije. Njegovo ime se ne nalazi među imenima ekstremista iz obaveštajne baze podataka",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.