Napadač iz Nemačke ostavio oproštajno pismo, imao ultradesničarske motive

Izvor: RTS, 20.Feb.2020, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač iz Nemačke ostavio oproštajno pismo, imao ultradesničarske motive

Masakr u gradu Hanau izvršio je državljanin Nemačke Tobias R. koji je ostavio oproštajno pismo, u kom izražava radikalno desničarske poglede, piše nemački "Bild". Istragu je preuzeo generalni državni tužilac.
Ukupno devet osoba je ubijeno, a četvoro ranjeno u dva napada koji su se dogodili sinoć u nargila barovima u gradu Hanau.

Napad je, kako se sumnja, izvršio državljanin >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nemačke, čije telo je policija pronašla u kući njegovog oca.
Policija veruje da je on izvršio samoubistvo nakon napada u Hanauu. 
Mediji prenose da je reč o Tobiasu R. (43) koji je, prema pisanju Bilda, ostavio oproštajno pismo i video-ispovest.

U svom ispovednom pismu Tobias R. izražava zbunjene poglede, od kojih su mnogi radikalno desničarske prirode, piše Bild.
Takođe, napadač govori o potrebi uništenja određenih naroda čije proterivanje iz Nemačke više nije moguće ostvariti.
Portparol tužioca potvrdio je da je napadač imao ultradesničarske motive i ekstremističku prošlost.

U kući u kojoj je pronađeno telo napadača pronađeno je telo još jedne osobe, a Bild navodi da je to majka napadača.
Istragu je preuzeo generalni državni tužilac. 
"Bilo je kao u filmu" Prvi napad se dogodio oko 22.00 u centru grada ispred nargila bara, gde je ubijeno troje ljudi. Prema rečima svedoka napadači su kolima pobegli sa lica mesta.
"Kolege su mi rekle da je bilo pucnjave i dovezao sam se da im pomognem. Uplašio sam se da mi nisu otac i brat stradali, ali srećom ubrzo sam ih ugledao preplašene.Svi smo u šoku", priča građanin koji tvrdi da je njegov otac vlasnik nargila bara.

"Bilo je kao u filmu! Još ne mogu da dođem k sebi, i ne mogu da verujem šta se dogodilo", ispričala je jedna žena, očevidac napada.
Drugi napad je bio u nargila baru na drugom kraju grada gde su napadači ubili još pet ljudi, a jedan povređeni je, kako navode mediji, u međuvremenu podlegao povredama

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadač u Njemačkoj ostavio oproštajno pismo

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2020

BERLIN - Osumnjčeni za pucnjavu na dva nargila bara u Njemačkoj, u kojoj je ubijeno devet osoba i koji je potom izvršio samoubistvo, ostavio je oproštajno pismo u kojem izražava ekstremno desničarske poglede.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Profil napadača iz Nemačke – bankar teoretičar zavere

Izvor: RTS, 20.Feb.2020

Četrdesettrogodišnji Tobijas R. osumnjičen je da je sinoć ubio devet ljudi u nemačkom gradu Hanau, potom svoju majku, a na kraju i sebe. Nemački mediji prenose da je reč o bankaru ultra-desničaru i teoretičaru zavere. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.