Izvor: RTS, 27.Jan.2023, 09:43

Napad na ambasadu Azerbejdžana u Iranu, ubijen stražar

Jedna osoba je ubijena a dve ranjene, kada je napadač otvorio vatru na čuvare ispred Ambasade Azerbejdžana u Iranu.
U napadu na Ambasadu Azerbejdžana u Iranu ubijen je jedan stražar, potvrdio je azerbejdžanski ministar spoljnih poslova.

Napadač se probio kroz stražu i iz kalašnjikova ubio šefa obezbeđenja, rekao je ministar i potvrdio da su još dve osobe ranjene.
U saopštenju ministarstva se navodi da je Teheran "dugo ignorisao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pozive Bakua da poveća nivo bezbednosti azerbejdžanske ambasade u Iranu".
Rojters prenosi da će osoblje ambasade uskoro biti evakuisano.
U međuvremenu, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da je reč o terorističkom činu i naložio brzu istragu i kažnjavanje počinilaca, koje je nazvao teroristima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadnuta ambasada, ima mrtvih VIDEO

Izvor: B92, 27.Jan.2023

Jedna osoba je ubijena, a dve su ranjene u oružanom napadu na Ambasadu Azerbejdžana u Iranu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana...Kako se navodi, ubijen je šef obezbeđenja, a njegovo dvoje kolega je ranjeno, prenosi TAS S..."Napadač se probio kroz stražarsko mesto i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.