Izvor: RTS, 10.Feb.2022, 16:49

Napad jemenskih Huta na saudijski aerodrom, povređeno 12 osoba

Dvanaest osoba povređeno je na saudijskom aerodromu Aba u napadu bespitonih letelica jemenskih Huta.
U saopštenju koalicije predvođena Saudijskom Arabijom koja se bori protiv jemenskih Huta navodi se da su povrede nastale od gelera u eksploziji drona koji je presrela protivvazduhoplovna odbrana, prenosi Rojters.

Lakše povrede zadobila su dva državljanina Saudijske Arabije i državljani Bangladeša, Nepala, Indije, Filipina i Šri Lanke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Televizija Al Arabija prenela je saopštenje koalicije u kome se stanovništvo upozorava da u narednih 72 sata u glavnom gradu Jemena, Sani, izbegavaju civilne lokacije koje se koriste u vojne svrhe.
Funkcionisanje vazdušnog saobraćaja na civilnom aerodromu Aba vraćeno u redovne tokove nakon standardnih bezbednosnih procedura po presretanju dronova, navela je koalicija u saopštenju koje su preneli državni mediji.
U međuvremenu, jemenska grupa Huti koju podržava Iran potvrdila je da je izvela napad dronom na aerodrom Abha u Saudijskoj Arabiji.
Portparol vojske Huta Jahja Sarea rekao je da su četiri bespilotne letelice korišćene u napadu koji je, kako je rekao, pogodio aerodrom Aba, u južnoj Saudijskoj Arabiji,
Koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom bori se protiv Huta od početka 2015. godine, nakon što je ta grupa zbacila međunarodno priznatu vladu Jemena sa vlasti u glavnom gradu Sani, podseća britanska agencija.
Huti često bespilotnim letelicama i projektilima gađaju aerodrom Aba, koji se nalazi blizu granice sa Jemenom na jugu Saudijske Arabije, ali i druge delove te zemlje.
Koalicija, takođe, redovno izvodi vazdušne napade na, kako kaže, vojne mete Huta u Jemenu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.