Naoružani napadači oteli najmanje 78 učenika u Kamerunu

Izvor: N1 televizija, 05.Nov.2018, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naoružani napadači oteli najmanje 78 učenika u Kamerunu

Naoružani napadači oteli su najmanje 78 učenika u Kamerunu iz prezbiterijanske škole na severozapadu zemlje, saopštili su zvaničnici.

Direkor škole u selu Nkven takođe je otet u sinoćnjem napadu u blizini Bamenda, glavnog grada jednog od dva kamerunska regiona čiji stanovnici govore engleskim jezikom, navodi AP.

Te dve oblasti pogođene su nasiljem usled sukoba anglofonih separatista i bezbednosnih snaga Kameruna.

Za sada nije poznato ko stoji iza >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << otmice.

Stotine ljudi ubijene su u prethodnih godinu dana u dva anglofona regiona, gde je nasilje povećano od početka represije vlasti nad demonstrantima koji tvrde da ih, kao manjinu koja govori engleskim jezikom, marginalizuje vlada koja govori francuski.

Separatisti su započeli oružanu pobunu u cilju destabilizacije ta dva regiona i stvaranja nezavisne države Ambazonije.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

BEZUMNO ZVERSTVO: 80 dece kidnapovano u Kamerunu! Pokupili ih i odveli u žbunje!

Izvor: Kurir, 05.Nov.2018

JAUNDE - Naoružani napadači oteli su najmanje 78 učenika u Kamerunu iz prezbiterijanske škole na severozapadu zemlje, saopštili su danas zvaničnici.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.