Najmlađa dobitnica Nobela krenula je na prestižni Oksford i odmah su je napali zbog NEVEROVATNOG RAZLOGA

Izvor: Blic, 19.Okt.2017, 06:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmlađa dobitnica Nobela krenula je na prestižni Oksford i odmah su je napali zbog NEVEROVATNOG RAZLOGA

Malala Jusafzai, dobitnica Nobelove nagrade za mir, počela je da studira politikologiju, filozofiju i ekonomiju na Oksfordu, a već na početku studija postala je žrtva internet napasnika zbog odeće koju nosi na predavanjima.

Mlada Pakistanka na fakultetu se pojavila u farmerkama i čizmama s potpeticom, a kada je njena fotka osvanula na na društvenim mrežama, "trolovi" su podivljali.

Hrpa gnusnih komentara s pretećim tonom pojavila se ispod njene fotke, samo zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << činjenice što je tako obučena.

"Pogledajte licemerku Malalu, nosi pantalone! Je li ona uopšte muslimanka?", "Mislio sam da je Mia Kalifa", "Postoji razlog zašto su ovoj pucali u glavu", "Pogledajte joj šal. Ne nosi tradicionalnu odeću nego se odmah priklonila zapadu" - ovo su samo neki od komentara, a osim muškaraca, Malalu nisu štedele ni žene.

Fotka je postala predmet rasprave na Tviteru, a komičar Junaid Akram ponudio je rešenje koje bi se radikalnim muslimanima možda moglo i svideti.

Malala Jusafzai postala je poznata nakon što su joj talibani pucali u glavu zbog njenog aktivizma za prava dece i naročito za obrazovanje devojčica u Pakistanu.

Zbog svoje životne priče 2014. godine je dobila Nobelovu nagradu za mir i postala najmlađi laureat u istoriji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.