Najmanji broj novozaraženih u Italiji od 26. februara

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2020, 20:50

Najmanji broj novozaraženih u Italiji od 26. februara

Italija je objavila da je u toj zemlji registrovano još 178 osoba zaraženih koronavirusom, što je najmanje dnevno povećanje broja obolelih od 26. februara.

Vlasti su večeras objavile da je u prethodna 24 časa od posledica zaraze koronavirusom umrlo još 60 osoba, čime je broj mrtvih povećan na 33.475. Više mrtvih od Italije imaju jedino SAD i Velika Britanija.

Prema objavljenim podacima, zaraza koronavirusom do sada je potvrđena kod 233.197 osoba, a više inficiranih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ima svega pet država.

Stručnjaci navode da je stvaran broj zaraženih u Italiji sigurno znatno veći, pošto su testirani samo ljudi koji su u bolnicama, oni koji imaju ozbiljne simptome i oni koji su bili u kontaktu s nekim ko je inficiran.

Danas se navršavaju četiri nedelje od početka postepenog popuštanja restriktivnih mera u Italiji. Od srede će biti ukinuta i zabrana putovanja između italijanskih regiona, a u zemlju će moći da uđu i turisti iz većine evropskih država.

Zaraza koronavirusom potvrđena je širom sveta kod više od 6.320.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 375.000.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.