Izvor: RTS, 02.Okt.2022, 10:01

Najmanje 52 mrtvih na Floridi, Mask spasava internet

Guverner Floride Ron de Santis izjavio je da je izvršni direktor "Spejs eksa" Ilon Mask pristao da obezbedi satelitsku internetsku uslugu kompanije Starlink, za pomoć u odgovoru na uragan "Ijan" u oblastima jugozapadne Floride u kojima je internet veza u prekidu. U međuvremenu, raste broj stradalih u uraganu i sada iznosi 52.
"Radimo sa Ilonom Maskom i satelitom Starlink. Oni postavljaju satelite Starlink kako bi obezbedili dobru pokrivenost u jugozapadnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Floridi i drugim pogođenim područjima", rekao je guverner Floride novinarima.

Guverner Floride rekao je da se očekuje da će još 120 dodatnih velikih Starlink jedinica biti raspoređeno na jugozapadu Floride.
Razorni urgan "Ijan" pogodio je Floridu izazvavši poplave i rušeći dalekovode zbog čega su milioni ostali bez struje. Život su zbog ovog uragana izgubile najmanje 52 osobe.
Nakon Floride, uragan je stigao i u Južnu Karolinu, a zatim i u Severnu Karolinu, ali su udari vetra znatno slabiji - 35 milja na sat.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.