Izvor: Blic, 03.Feb.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 11 mrtvih u napadu na železničku stanicu u Kolombu

U Kolombu, prestonici Šri Lanke, najmanje 11 ljudi je poginulo danas, a 92 je ranjeno u eksploziji bombe bombaša samoubice, saopštila je vojska te zemlje i za napad okrivila Oslobodilačke tigrove Tamilskog Elama.



Eksplozija koja se dogodila uoči proslave 60. godišnjice nezavisnosti Šri Lanke, desila se nekoliko časova nakon eksplozije u zoološkom vrtu u Kolombu kada su povređene četiri osobe.

Vlasti u Šri Lanki su za oba napada optužile Tamilske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tigrove koji se bore za nezavisnost na severoistoku ostrva, dok u sedištu Olobodilačkih tigrova Tamilskog Elama negiraju umešanost.

I vlada i pobunjenici često preuveličavaju broj žrtava u sukobu, a nema nezavisnih izvora. Borbe između vojske Šri Lanke i Tamilskih tigrova intezivirane su od kada je vlada u Kolombu prošlog meseca odbacila šestogodišnje primirje za koje je ocenila da ga pobunjenici koriste da se organizuju i naouružaju.

Procenjuje se da je u sukobima u Šri Lanki od 1983. godine poginulo 70.000 ljudi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.