Nagla promena vremena utiče i na ljude, i na biljni i životinjski svet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagla promena vremena utiče i na ljude, i na biljni i životinjski svet

Nagli pad temperature i promena vremena utiču i na biljni i životinjski svet i na ljude. Meteoropate, kažu lekari trenutno se najčešće javljaju za pomoć. Na poljima vreme može takođe uticati na usporavanje posla.

Za samo dva dana kratke rukave i kupaće kostime građani su zamenili toplijom garderobom i kišobranima. Prvog dana vikenda koji je ostao za nama svi su uživali u poslednjim zracima sunca, a već početkom ove sedmice temperatura je niža i preko 10 stepeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što se odražava i na stanje pacijenata.

Lekari kažu da su najugroženije meteoropate, ali posebno deca i njih posebno treba zaštiti.

Promene vremena utiču i na biljni svet. Stručnjaci tvrde da na poljima neće biti štete ipak, samo će aktuelni poslovi i žetva biti prolongirani.

Međutim, uz redovno uzimanje terapije i blagovremene aktivnosti u poljoprivredi, situacija i ne mora biti tako loša ako se za primer uzme susedstvo. U našoj zemlji, za razliku od Slovenije i Italije, bar nije pao sneg, što se može videti na snimcima koji su se pojavili na internetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.